30/4/19

Les mones de Pasqua




La mona de Pasqua és un aliment típic de la rebosteria, és un pastís de Pasqua la seva degustació simbolitza que la Quaresma i les seves abstinències han acabat.

Tradicionalment el padrí regala la mona al seu fillol el Diumenge de Pasqua, després de missa. Aquest aliment és propi del Dilluns de Pasqua "el dia de la mona".

A moltes poblacions les pastisseries competeixen, exhibint als aparadors, l'escultura de xocolata, que pot ser una maqueta d'un edifici, una figura d'un personatge popular o un conjunt de pastissos amb figures de xocolata.





La Xocolata Blanca

El conegut com xocolata blanca és un compost realitzat per greix amb aromatitzants i saboritzants. La xocolata blanca va ser introduït per primera vegada a Suïssa uns pocs anys després de la Primera Guerra Mundial.

La xocolata blanca es compon de mantega. Sovint la mantega es processa per eliminar el seu sabor fort no desitjat, que afectaria negativament el producte final.
Encara que la xocolata blanca s'elabora de la mateixa manera que la xocolata amb llet i el negre, no porta pasta, licor ni sòlids de cacau.

Alguns preparats per a banys de pastisseria s'elaboren a partir de greixos vegetals i animals, i per tant no estan derivades del cacau. Aquests preparats poden tenir color blanc i no tenen el gust de la mantega de cacau.

Com no conté sòlids de cacau que li donen el color marró característic, aquest producte és molt més dolç que la xocolata amb llet i no posseeix regust amarg.