15/5/19

FLUID NO NEWTONIÀ

Explicació:
Els fluids no newtonians es comporten com sòlids en exercir una forta pressió sobre ells, ja que les seves molècules s’uneixen sota pressió. En el cas de la barreja que em preparat nosaltres, les partícules de la farina de blat de moro es compacten,atrapant molècules d’aigua entre elles.

I això és exactament el que passa amb les arenes movedisses, si pugéssim passar per sobre d’elles exercint una gran pressió de cop,no ens enfonsaríem. Seria com el cop que hem donat a la farina de blat de moro. Però en canvi passegem per les arenes movedisses, ens enfonsem al igual que passava al introduir els nostres dits lentament en la barreja d’aigua i farina de blat de moro.

Ingredients:
-Maizena
-Aigua
-Colorant alimentari blau.

Estris:
-Una cullera
-Una balança
-Un got de plàstic
-Cubeta.

Passos a seguir:
Primer: Hem posat la Maizena en la balança i la quantitat que hem posat a sigut 100 grams. Desprès ho hem tirat al vol amb aigua i ho hem barrejat amb el colorant. El primer ha sortit malament perquè ha quedat molt líquid. Al segon vam posar 60 grams de Maizena, i hem posat menys d’aigua.

Segon: Hem posat tota la Maizena que quedava i la hem posat en un got de plàstic,
i hem tirat aigua poc a poc i hem estat barrejant fins que ens ha sortit.

Valoració:
El primer experiment ens ha sortit malament perquè ens hem passat d’aigua i ens ha quedat molt líquid. El segon experiment ens ha sortit bé, perquè hem posat un got i hem posat tota la Maizena que quedava i no hem posat el colorant i sobretot, perquè no hi hem posat tanta aigua.